Terugblik Dialoogtafel Sociale Veiligheid 

Woensdag 6 maart vond de dialoogtafel 'Sociale Veiligheid in de Organisatie' voor bestuurders en toezichthouders plaats. Sociale veiligheid is nauw verbonden aan inclusie en diversiteit; twee thema’s die zowel bij Rieken & Oomen, alsook bij samenwerkingspartner Stichting Topvrouwen Limburg, hoog op de agenda staan.  

Tijdens haar presentaties stelde Eveline van Westerop CMC, directeur en partner bij Rijnconsult de vragen ‘hoe herken je én hoe creëer je een sociaal veilige werkomgeving?’ zowel vanuit wetenschappelijk als praktisch perspectief aan de orde. Zij gaf aan wat het onderscheid is tussen ongemak en onveiligheid. Waarom vrijmoedigheid en vertrouwen pijlers zijn van psychologische veiligheid. En het verschil én het verband tussen ​ psychologische en sociale veiligheid. 

Onze tweede spreker was Esther Paulus-Maalsté. Zij is General Manager Bijenkorf Eindhoven en Topvrouw Limburg 2021 en vertelde vanuit eigen ervaring over de impact van sociale onveiligheid en op welke wijze de organisatiecultuur en leiderschap bijdragen aan een sociaal veilige werkomgeving. Met aansprekende en praktische voorbeelden nam zij ons mee in haar aanpak om een sociaal veilige omgeving voor haar medewerkers te creëren. En de directe invloed van haar aanpak op het ziekteverzuim, teambetrokkenheid en omzet. 

Het belang en de urgentie voor dit onderwerp werd onderschreven door de belangstelling voor de bijeenkomst en de levendige dialoog. Daarbij werd onder andere van gedachten gewisseld  over hoe je sociale onveiligheid als bestuurder of toezichthouder kan (h)erkennen en de invloed van een divers team op de sociale veiligheid. 

Omdat het enthousiasme om verder te spreken groot was gaan we zeker verkennen hoe we een vervolg kunnen geven aan deze eerste dialoogtafel! Heb je interesse in dit onderwerp en wil je graag uitgenodigd worden voor een volgend event over dit onderwerp? 

Stuur ons een mail

Auteur

Afbeelding
Frank
Frank Frissen