'Ik wilde dat ik mezelf gelukkiger had laten zijn.'

De vakantieperiode is vaak het moment waarop je beseft dat het tijd is voor verandering. Je voelt je al een tijd onrustig. Je wilt een nieuwe richting inslaan maar het voelt angstig om die mooie managementpositie los te laten die je nu hebt.

Mijn inspiratie is op

Mark merkte steeds vaker dat hij niet meer de energie kon opbrengen om dat inspirerende boegbeeld te zijn. Want zijn eigen inspiratie is een beetje op. Hij had als directeur al zoveel op poten gezet maar de wereld verandert razendsnel en weer moest er een nieuwe koers bepaald worden. Hij vroeg zich af of hij deze nieuwe transitie niet beter over kan laten aan iemand anders. Iemand die met een frisse blik en met volop energie meters kan maken. Zelf wordt hij al moe als hij eraan denkt. 

Mensen als Mark krijgen wij vaak aan tafel om eens te klankborden. En dat doen we graag.

Zelf weet je soms nog niet zo goed wat jouw volgende stap dan zou kunnen zijn. Dus blijf je een beetje hangen in de situatie. Doe dat liever niet te lang want het leven is te kort om ongelukkig te zijn in je werk of om ongeïnspireerd door het leven te gaan. En zorg vooral dat je later niet terugkijkt op je leven met spijt. 

Geluk is een keuze

Bronnie Ware was jarenlang werkzaam als stervensbegeleider van terminale patiënten. Veel mensen die op hun leven terugkijken, beseffen hoeveel onvervulde dromen zij hebben gehad. Zij verzuchtten: ‘Ik wilde dat ik de moed had gehad om een leven te leiden zoals ik dat wilde, en niet zoals anderen het wilden.’

 Volgens Bronnie realiseren mensen vaak niet dat geluk een keuze is. Ze blijven te lang vastzitten in oude patronen en gewoonten. Mensen zijn bang voor veranderingen en bedriegen zichzelf door te denken dat ze gelukkig zijn, maar diep in hun hart weten ze dat het niet waar is. Vaak hoorde Bronnie: ‘Ik wilde dat ik mezelf gelukkiger had laten zijn.’

Doe iets!

Stel beslissingen dus niet eindeloos uit door alle mogelijkheden te blijven herkauwen, maar doe iets. En als je tijd wilt besparen en je kans op succes aanzienlijk wilt vergroten, laat je dan begeleiden door een goede coach. Dat maakt alles vele malen gemakkelijker en leuker.

 Ga eens praten met een bureau dat de markt goed kent zodat je kunt sparren en ontdekken wat je mogelijkheden zijn. Of laat je eens spiegelen door iemand die met een onafhankelijke blik kan kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden. Dat hoeft echt geen lang en uitputtend traject te zijn. Bij Rieken & Oomen werken ervaren consultants die kort en krachtig met jou kunnen meekijken.

Je kunt bij ons een persoonlijk Carrière adviesgesprek plannen waarna je naar huis gaat met een concreet plan waarmee je invulling gaat geven aan je volgende loopbaanstap. Behoefte aan een vervolggesprek? Deze passen wij graag aan jouw persoonlijke wensen aan.

Ook weer pretlichtjes in je ogen?

Hoe gaat het nu met Mark? Mark merkte dat hij eigenlijk iets te lang was doorgegaan. Doordat hij geen energie meer kreeg van zijn werk was hij gek genoeg ook onzeker geraakt over zijn eigen kwaliteiten.

 Het carrière adviesgesprek gaf hem nieuwe inzichten en ook hernieuwd zelfvertrouwen. Het proefde naar meer en dus hij plande en vervolggesprek. Al snel kreeg hij weer dermate veel inspiratie dat hij als spreker optrad bij een congres in zijn sector en als beste spreker van de dag werd gewaardeerd. Ook de aanbiedingen voor een nieuwe rol lieten niet lang op zich wachten. Omdat hij goed in beeld had gekregen in welke omgeving hij optimaal zijn kwaliteiten kwijt kon, koos hij voor de match die het beste bij hem paste als persoon. Zijn vrouw ziet weer een blije Mark die op maandag weer zin heeft in de nieuwe werkweek.

 Wil jij ook de pretlichtjes in je ogen weer terug en met nieuwe energie aan de slag in een andere werkkring? Neem dan zeker contact met ons op.

Auteur

Afbeelding
Saskia
Saskia Postma