Jaarevent Topvrouwen.nl

Op 26 november werd in de Ridderzaal in Den Haag het vierde Jaarevent van Topvrouwen.nl gehouden. Topvrouwen.nl is een stichting, geboren uit een initiatief uit 2016 van toenmalig Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW om de ondervertegenwoordiging van vrouwen in topfuncties in Nederland aan te pakken. In eerste instantie was het idee om een database van talentvolle, ambitieuze “boardroom ready” vrouwen samen te stellen om zo de zichtbaarheid van deze vrouwen te vergroten en de mythe te ontkrachten dat er in Nederland niet genoeg geschikte vrouwen zouden zijn om topfuncties te bekleden.

Stichting Topvrouwen.nl zorgt echter niet alleen voor de database, die inmiddels uit meer dan 2000 profielen bestaat, maar werkt met haar activiteiten aan het bewustzijn van organisaties van het belang van diversiteit, vooral ook in de top van organisaties, om succesvol te blijven.  

Vier jaar is Topvrouwen.nl nu actief en inmiddels staat diversiteit op de strategische agenda van vrijwel elke organisatie en kan niemand zich meer verschuilen achter de uitspraak “we kunnen die vrouwen niet vinden.”

Bij Rieken & Oomen werken we er al vele jaren succesvol aan om getalenteerde vrouwen op mooie posities te bemiddelen. Ons wervings- en selectiebureau staat al ruim dertig jaar bekend om de grote hoeveelheid vrouwen die zich bij ons melden en die wij weten te plaatsen in mooie, aansprekende (top) functies. Grondlegster Tiny Rieken heeft het haar passie en ambitie gemaakt om het ‘old boys network’ binnen te dringen en er vrouwen tussen te plaatsen.

Het zal u dan ook niet verbazen dat wij met Rieken & Oomen partner zijn van stichting Topvrouwen.nl. Zo vermelden wij onze succesvol geplaatste vrouwen op de website van Topvrouwen.nl en kunt u ons vinden op de speeddate- en jaarbijeenkomsten. Zo helpen wij om het belang van diversiteit in organisaties hoog op de agenda te hebben en houden.

Diversiteit, in alle vormen, is iets waar wij, elke dag weer, vol overgave aan werken.