Een dag uit het leven van een adviseur (2)

Een maandag uit het leven van Marianne oude Veldhuis, senior adviseur bij Rieken & Oomen

De maandag begint altijd met de wekelijkse call met mijn collega’s: alle adviseurs, de research adviseur en de projectassistentes. We wisselen informatie uit over de activiteiten voor de komende week, de stand van zaken in lopende opdrachten en te verwachten nieuwe opdrachten, stemmen af, checken of iemand extra ondersteuning nodig heeft en wat verder voorbijkomt. Een waardevol moment, want we zien elkaar immers niet dagelijks. We werken op locatie bij de opdrachtgever, vanaf onze werkplek thuis of op kantoor.

Snel aan de slag met een offerte die deze week naar de opdrachtgever moet. Van tevoren even gebeld met de contactpersoon voor aanvullende informatie over de context. Daarmee kan ik de offerte toeschrijven naar de actuele problematiek in de organisatie en een stukje maatwerk in mijn offerte verwerken voor een optimale ondersteuning van het werving en selectieproces.

Tussendoor bel ik met ons kantoor in Maastricht voor overleg over het inplannen van een flink aantal selectie interviews. Altijd weer een puzzel omdat er zoveel mensen met volle agenda’s bij betrokken zijn. Een collega heeft gevraagd of ik haar kan ondersteunen tijdens een sollicitatieronde bij een van haar opdrachtgevers. En ook dat krijgen we voor elkaar dankzij ons secretariaat dat kan toveren als het gaat om plannen!

Terug naar mijn offerte en ondertussen de tijd in de gaten houden voor een Skype afspraak met een interessante kandidaat die op een verre bestemming op vakantie is. Ik wil hem graag meenemen in mijn cv-presentatie en aangezien we geen cv’s presenteren van kandidaten die we niet gezien hebben, lossen we het op met een interview op afstand.  De techniek werkt en in een half uur krijg ik voldoende informatie om hem met vertrouwen voor te stellen voor een positie als bestuurder.

De offerte is zover klaar en die stuur ik naar een collega met de vraag om nog even kritisch tegen te lezen. Een van de projectassistentes checkt vervolgens nog de lay- out en dan kan de offerte op tijd verstuurd worden. We hebben concurrentie, dus fingers crossed!

De auto in voor het laatste onderdeel van de dag: een sollicitatieronde met een drietal kandidaten voor de positie van toezichthouder. Ik bereid de gesprekken voor met de leden van de selectiecommissie. De drie kandidaten doen het prima en worden alle drie als benoembaar beoordeeld. Na een pittige evaluatie met de commissieleden is er dan toch een voorkeurs kandidaat. Opdracht ingevuld en tevreden naar huis om de betrokken kandidaten te informeren over de uitkomst. De voorkeurs kandidaat is blij met de voorgenomen benoeming en popelt om aan de slag te gaan in de nieuwe rol.  De kandidaten die ik heb moeten teleurstellen neem ik graag weer mee in een volgende procedure.

En morgen weer een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen!