Whitepaper Masculien vs Feminien

Ons wervings- en selectiebureau staat bekend om de vele vrouwen die zich bij ons melden en die wij plaatsen in mooie (top) functies. Grondlegster Tiny Rieken heeft het haar passie en ambitie gemaakt om het ‘old boys network’ binnen te dringen en er vrouwen tussen te plaatsen. Zeer succesvol mag ik wel zeggen. 

De afgelopen maanden ben ik diverse keren namens Rieken & Oomen aanwezig geweest bij discussies over verschillen tussen mannen en vrouwen in topfuncties. Opvallend eigenlijk, dat we bijna dertig jaar later, nog steeds niet veel verder in deze discussie gekomen zijn. Het merendeel van de studenten in Nederland is vrouw, onze maatschappij is gebaseerd op gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen, de discussie over het belang van diversiteit heeft de boardroom inmiddels bereikt. Topmannen spreken zich openlijk uit voor topvrouwen. 

Allemaal mooie ontwikkelingen. Maar toch….

Onlangs sprak Neelie Kroes bij een bijeenkomst van stichting Topvrouwen, mede georganiseerd door VNO NCW/MKB-Nederland. Zij was ’not amused’ en zei: “Als je kijkt naar de huidige raden van commissarissen en raden van bestuur, dan gaat het aantal vrouwen alleen maar naar beneden i.p.v. omhoog. Dat verontrust mij.”

Dit verontrust mij ook. Als we blijkbaar na zoveel jaren, nog steeds zo weinig bereikt hebben. Hoe komt dat dan? Waar zit hem dat dan in? Wachten we dan op quota van de overheid en zien we daar ook heil in? Of kunnen we er zelf toch nog iets aan doen? Voor mij reden om op zoek te gaan naar antwoorden.

Lees het artikel van Karin Straus>>