Oprichtster Tiny Rieken neemt afscheid

Er vielen me twee dingen op toen ik terugkeek op mijn loopbaan van meer dan 45 jaar: ik heb nooit een man als baas gehad en de vrouwen van wie ik leiding kreeg, hebben mij altijd enorm gestimuleerd. Zij zagen iets in mij, meestal meer dan ik zelf zag. Het zelfvertrouwen dat ik daaraan ontleende, heeft mij niet alleen de zet gegeven om op mijn 38e mijn eigen bedrijf te beginnen. Het heeft mij ook geleerd dat het enorm helpt als mensen in je geloven en onbevooroordeeld kunnen kijken naar wat je in je mars hebt. Zeker in de eerste fase van mijn loopbaan, vlak na de periode dat vrouwen nog geacht werden te stoppen met werken als ze trouwden, waren er veel vooroordelen over vrouwen; ze hoorden niet thuis in de wereld van bestuur, groot geld en belangrijke beslissingen en ze hadden bovendien geen ambitie.

Dat vooroordeel heb ik tot mijn uitdaging gemaakt. Ik wilde laten zien dat er veel te veel talent verspild werd door vrouwen aan de kant te laten zitten. Ik zag vrouwen om me heen die barstten van het talent en die gefrustreerd waren door het gebrek aan kansen om daar iets mee te

doen. Die talenten en ambitie moet je wel willen zien en soms hebben vrouwen inderdaad een zetje nodig. Zij hebben in hun leven namelijk vaak, expliciet of impliciet, te horen gekregen dat het niet past om te veel te willen bereiken in hun carrière. ‘Doe bij het cv van een vrouw er maar een schepje bovenop en haal bij het cv van een man dat schepje er maar af’. Dat leerde ik niet alleen aan mijn nieuwe collega’s. Het was ook een element bij de selectie van kandidaten en de voordracht aan de opdrachtgever. Want die zag het vaak niet.

Het streven naar meer diversiteit in management, bestuur en raden van toezicht/ raden van commissarissen is een rode draad geweest in al mijn jaren bij Rieken & Oomen. Ik werd wel eens moe van de herhaling van zetten, maar ik wist ook hoe hardnekkig de beelden zijn. Niet voor niets wordt de toename van het aandeel vrouwen in de raad nu wettelijk afgedwongen. Vanzelf gaat het immers niet. Ik ben blij met de wet, maar de verandering ontstaat pas echt als er anders gekeken wordt naar talenten en ambities van vrouwen en andere groepen van buiten het old boys network. En als ze af te toe een zetje krijgen.

door Tiny Rieken, oprichtster Rieken & Oomen